02-6507999

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
חלק ז': שיטת הניקוד בעבירות תעבורה[1]

חיוב בנקודות

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
544. הורשע בעל רישיון נהיגה (להלן בחלק זה – נהג) בעבירה מן העבירות המפורטות בתוספת השישית, יחויב בנקודות כמספר שנקבע בה לצד אותה עבירה שבה הורשע.

ניהול מרשם עבירות

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
545. (א)  רשות הרישוי תנהל לגבי כל נהג במאגר מידע ממוחשב, מרשם של הרשעות בעבירות תעבורה (להלן – מרשם עבירות).

           (ב)  רשות הרישוי תרשום במרשם העבירות נקודות שבהן חויב נהג לפי תקנה 544.

           (ג)   ערער נהג על הרשעתו וזוכה, תמחוק רשות הרישוי את ההרשעה בשל אותה עבירה שנרשמה במרשם העבירות.

           (ד)  שינוי או סטיה בתיאורה של עבירה כאמור בתוספת השישית לא יפגעו ברישום הנקודות לחובתו של הנהג שעבר את העבירה.

רישום נקודות לענין כתב אישום אחד

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
546. (א)  הורשע נהג בכמה עבירות שנכללו בכתב אישום אחד, יירשמו לו במרשם העבירות הנקודות בשל העבירה שבה הורשע אשר לה נקבע מספר הנקודות הגבוה ביותר.

           (ב)  ערער הנהג על הרשעתו והודע על כך לרשות הרישוי, לא תביא רשות הרישוי בחשבון את הנקודות על העבירה האמורה עד למתן פסק דין סופי.

סיכום נקודות וצבירתן

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
547. (א)  רשות הרישוי תסכם את מספר הנקודות התקפות הרשומות לחובת נהג בכל פעם שנרשמות לו נקודות חדשות.

           (ב)  נקודות שחויב בהן נהג לפי תקנה 544, יעמדו בתוקפן במשך שנתיים מיום ביצוע העבירה (להלן – תקופת הצבירה), ומועד רישומן לא יובא בחשבון לענין חישוב תקופת הצבירה.

           (ג)   הצטברו לחובתו של נהג בתקופת הצבירה 22 נקודות או יותר, תוארך תקופת הצבירה שלו בשנתיים, ותעמוד על 4 שנים.

           (ד)  על אף האמור בתקנות משנה (ב) ו-(ג), הצטברו לחובתו של נהג בתקופת הצבירה הקבועה בהן, לפי הענין, שתים עשרה נקודות או יותר, הן יעמדו בתוקפן כל עוד הוא לא ביצע את אמצעי התיקון שהחליטה עליהם רשות הרישוי לפי תקנות 549 או 551.

אמצעי תיקון

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
548. אמצעי התיקון כאמור בתקנה 547(ד) הם אלה, כולם או מקצתם:

(1)  קורסים בנהיגה נכונה ומבחן בסופם;

(2)  מבחן עיוני בנהיגה;

(3)  מבחן מעשי בנהיגה;

(4)  פסילתו של נהג מהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה או עד למילוי תנאים שקבעה רשות הרישוי;

(5)  בדיקות רפואיות.

הטלת אמצעי תיקון

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
549. (א)  נהג שלחובתו נרשמו בתקופת הצבירה 12 נקודות ועד 22 נקודות יוזמן לקבלת הדרכה בנהיגה נכונה בקורס בסיסי מטעם רשות הרישוי ועמוד בהצלחה במבחן.

           (ב)  נהג שלחובתו נרשמו בתקופת הצבירה 24 נקודות ועד 34 נקודות יוזמן לקבלת הדרכה בנהיגה נכונה בקורס נוסף מטעם רשות הרישוי ויעמוד בהצלחה במבחן.

           (ג)   נהג שלחובתו נרשמו בתקופת הצבירה 36 נקודות או יותר, ייפסל מהחזיק ברישיון נהיגה למשך 3 חודשים, ורישיונו יחודש לאחר שיעמוד בשלב העיוני של בחינת הנהיגה, לפי תקנה 205.

           (ד)  נהג, אשר רישיונו נפסל וחודש לפי תקנת משנה (ג) וצבר פעם נוספת, בתוך לא יותר מ-6 שנים מיום שחודש רישיונו לפי תקנת משנה (ג), 36 נקודות או יותר, ייפסל רישיונו ל-9 חודשים ויחודש בתום התקופה האמורה רק לאחר שיעמוד בבדיקות רפואיות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ובבחינות כאמור בתקנות 202 עד 210.

הודעות לנהג

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
550. (א)  צבר הנהג נקודות במספר המחייב אמצעי תיקון כאמור בתקנה 549, תודיע לו על כך רשות הרישוי ותפנה אותו לביצועם; ההודעה תישלח לנהג בדואר רשום זמן סביר מראש, לפי הכתובת הרשומה במאגר נתוני הנהגים שבמשרד התחבורה.

           (ב)  הודעה על אמצעי תיקון לפי תקנה 549(א) ו-(ב) שנשלחה כאמור בתקנת משנה (א), יראו אותה כמסורה לנהג בתום 15 ימים מיום משלוחה, זולת אם הוכיח שלא קיבל את ההודעה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלה.

ביצוע אמצעי תיקון

תק' (מס' 2)
תשס"ג-2002

 
551. (א)  נהג יבצע את אמצעי התיקון שהחליטה עליהם רשות הרישוי לפי תקנה 549 במקום ובמועד שקבעה, אלא אם כן נתן לרשות הרישוי, בהודעה מראש, סיבה סבירה לאי יכולתו לבצעם כאמור.

תק' תשס"ו-2005

 
           (א1)        נהג שהוטל עליו אמצעי תיקון לפי תקנה 549(א) או (ב) ונעדר מעל 20% משעות הלימוד בקורס, או נכשל שלוש פעמים במבחן שבסופו, יראו אותו כמי שלא ביצע את אמצעי התיקון.

           (ב)  נהג שהוטלו עליו אמצעי תיקון לפי תקנה 549(ג) או (ד), רשאי לפנות בכתב לרשות הרישוי בתוך 39 ימים מיום המצאת ההודעה לפי תקנה 550 בבקשה להשמיע את טענותיו; פנה נהג כאמור – יידחה ביצוע אמצעי התיקון ב-45 ימים, שבמהלכם יישמעו טענותיו של הנהג.

           (ג)   בתום 45 ימים או לאחר שמיעת טענות הנהג, לפי המוקדם, תיתן רשות הרישוי את החלטתה לענין אמצעי התיקון שבהם יחויב הנהג.

           (ד)  על אף האמור בתקנה 549, רשאית רשות הרישוי במקרה מסוים, מטעמים מיוחדים שתרשום בהחלטתה, להטיל על נהג אמצעי תיקון אחר במקום אמצעי התיקון שנקבע בתקנה זו או להוסיף עליהם; החליטה הרשות להוסיף אמצעי תיקון, יחול האמור בתקנות משנה (ב) ו-(ג) על ההחלטה האמורה.

           (ה)  חלפה שנה מיום שהודע לנהג לפי תקנה 550 על אמצעי התיקון או מיום שהודעה לו החלטתה של רשות הרישוי לפי תקנת משנה (ד), לפי המאוחר, והנהג לא ביצעם, רשאית רשות הרישוי להתלות את רישיונו של הנהג בהודעה שתינתן בדרך האמורה בתקנה 550(א) והוראות תקנה 550(ב) יחולו עליה; נהג שקיבל הודעה על התליה כאמור, יפקיד את רישיונו בידי רשות הרישוי בתוך 10 ימים מיום שהומצאה לו ההודעה.



[1] (א) נרשמו לחובתו של נהג לא יותר מ-4 נקודות לפי הוראות חלק ז' לתקנות ערב תחילת התיקון (להלן – התקנות הקודמות), הן יימחקו.

(ב) נרשמו לחובתו של נהג 6 נקודות או יותר לפי התקנות הקודמות, יבצע הנהג אותם אמצעי תיקון שנקבעו לפיהן והנקודות יימחקו, ובלבד שישלים את ביצועם עד יום 1.1.2004.

(ג) נהג שחויב באמצעי תיקון כאמור ולא ביצע אותם במועד, יוחלפו הנקודות שנרשמו לו בנקודות הקבועות בתוספת השישית במועד ההחלפה לצד העבירות שבהן הורשע, אם קבועות לצדן נקודות, ויבצע אמצעי תיקון שנקבעו לפי התקנות לאחר התיקון.

(ד) הורשע נהג לאחר תחילת התיקון בעבירה שבוצעה לפני תחילתו, לא יחויב בנקודות עבירה.

logo בניית אתרים